11.5.08

DRÖMRESA TILL BARCELONA

El Henrik acaba d'arribar a Barcelona; viatge de final de carrera deixant enrera la freda i humida i ventosa Suècia natal tot cercant el sol i la caloreta i la platja i les nenes en bikini o sense. Una setmaneta al paradís.

És dimecres i fa un dia esplèndid. Al centre de la ciutat al migdia s'arriba als 21 graus, i tot i alguns nuvolets, fa un bon sol. Però l'endemà comença a ennuvolar-se i a la tarda fins i tot, tot i que no ho acaba fent, sembla que hagi de ploure.

El divendres comença amb un cel ben gris i a mig matí comença la pluja. Va caient intermitentment però a la tarda s'hi arrenca amb més ganes i s'hi passa unes quantes hores sense parar. A més, fa fred i fa vent. On cony s'han fotut el sol i la calor? Truca a casa i troba la resposta:

- De veritat? Doncs aquí ens està fent uns dies que ni en tot l'estiu passat. Tothom amb tirants i prenent el sol. Sembla que no pugui ser, fa molta calor.

- Jo m'he passat la tarda a l'hotel. Fins a les sis encara he aprofitat i he visitat la Pedrera i la Casa Batlló i he aprofitat per fer unes compres, però al final, cançat del fred i el vent i del pariagua trencat i dels semàfors espatllats, me n'he vingut a l'hotel. Quina merda!

- Sembla que no pugui ser. Tu passant fred i mullan-te a Barcelona i nosaltres amb un temps que costa de creure. Quin greu que em sap fill...

- Espero que dissabte i diumenge millori. Perquè a més no anava preparat per aquest temps i m'he hagut de comprar roba i tot...

En Henrik no s'havia mirat les previsions abans de marxar ni es mirava les del cap de setmana. Dissate la pluja va tornar a ser la protagonista, i encara més que divendres. De nou sobretot durant la tarda, una tarda gris i freda més pròpia d'altres latituds. Al final del dia s'havien recollit més de 50 litres i la pluja semblava un element del tot habitual a la ciutat. La temperatura no havia passat dels 15 graus mentre a Estocolm s'havia arribat als 25. Diumenge, sortosament, surt una mica el sol i al migdia els termòmetres marquen 18 graus. Tot i així encara descarreguen alguns ruixats. Henrik no entèn res i espera que dilluns tot torni al que ell entèn com a normalitat. Dimecres a primera hora li surt l'avió fins a Copenhague des d'on agafarà un tren fins a Karlskrona, on hi arribarà amb 9 graus de temperatura, vent del NW de 45 km/h i pluja freda i persistent.

Fins ara

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sempre em fas plorar...Com m'agrada llegir-te!

moi de tiana ha dit...

crec que vaig creuar-me amb en henrik ahir al prat, nava amb una cara de puteig el pobre...
vinga, i que no pari de ploure!!!