31.3.08

L'ÚLTIMA DEL MARÇ

Realment hem d'estar més que contents per les últims pluges. I neus. En podríem estar més i així ho voldríem. N'estaríem més si hagués plogut més i, sobretot, si la pluja hagués estat més generosa a ponent i el sud del país. També estaríem més contents si en lloc d'anunciar un inici d'abril anticiclònic anuncièssim un principi del mes del mil marcat per les pertorbacions, les precipitacions i les masturbacions, que val a dir que, aquestes últimes, no es descarten. Mai es poden descartar. Però bé, ara bé, sembla que la setmana que ve serà mogudeta.

En tot cas, quin goig anar a dormir, ahir a la nit, amb el xim-xim del plugim, sobretot tan ben acompanyat com és el cas. Quin goig llevar-te i trobar-te set litrets al pluviòmetre; set litrets, a més, ben caiguts. Aviam, que tota pluja és bona ara mateix (mentre no faci mal), però molt millor aquests set litrets en unes horetes que en un ruixadet inofensiu però d'aquells que te'ls deixen amb poca estoneta. Quin goig, també, descobrir algunes quantitats recolldies en d'altres contrades. I quin goig, per acabar, els ruixadets de despedida d'aquesta tarda i tot el que comporten visualment i emocional; macos de veritat els cúmuls com creixien, maques les cortinetes de precipitació, macos els canvis de llum. Una bona despedida de la pertorbació, una bona despedida del mes de març.

Fins ara

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Sense dubte, un escrit molt plujós. Com n'és de dolça la pluja quan estàs al llitet!
Cal precisar, però, un parany lingüístic: despedida. No existeix aquest terme en català! Sorpren que un defensor de la llengua com tu faci aquest error.

Abelunimbus ha dit...

Sí, certament benvolgut anònim, sorprÈn bastant. Tot i que jo acostumo a despedir-me més que acomiadar-me. No gaires, però em permeto algunes llicències.

Anònim ha dit...

Quin argument més feble per defensar un error que no té excusa. Potser t'hauràs de prendre menys llicències, t'estaré vigilant...

Abelunimbus ha dit...

Tens raó, un argument bastant feble... Em despedeixo, fins ara!