25.6.08

RESPECTE L'AUGMENT DEL PREU DEL PETROLI

Realment penseu que és tan dolent, que el preu del "barril de cru" s'enfili i s'enfili dia rera dia? Tothom està preocupat i acollonit veient que de l'augment del petroli se'n deriva un augment del preu de tot plegat.
I si això tot just és el principi i l'augment continua els pròxims anys? I si el "barril de cru" arriba als 1000 dòlars?
Potser llavors tot plegats anirem pensant en canviar el nostre estil de vida. Si arriba als 1000 dòlars, de fet, potser ja l'haurem fet molts de nosaltres, el pensament. Potser els governs començaran a pensar realment en potenciar un món que funcioni amb energies renovables i no amb combustibles fòssils. Potser més que en un 4rt cinturó pensaran en potenciar el transport de mercadaries per ferrocarril, per exemple.
Com ho veieu? Repeteixo la pregunta: realment penseu que és tan dolent, que el preu del "barril de cru" s'enfili i s'enfili dia rera dia?

Fins ara

3 comentaris:

menta fresca, aufàbrega i maria lluisa ha dit...

has llegit aquest?
http://marcelaragones.blogspot.com/2008/06/ple-si-us-plau.html

jordi cerdanya ha dit...

Crec que la pujada de preus, en el fons es una bona senyal d'alerta, ja que aixis s'hauran de buscar alternatives al petroli, abans que s'acabi, sinó recorda la peli aquella on ja s'havia acabat el petroli.

Aquesta primavera vaig pujar a Suècia, i aquest problema ja el comencen a sol.lucionar. La Volvo, ho sigui una marca puntera en el mon automovilistic, ja fa com a minim 4 anys que fabrica i comercialitza vehicles amb dos tipus de combustible: gasolina i gas.
La novetat important es que el gas no prové de cap derivat del petroli, no es gas natural, ni gas butà ni cap d'aquets, sino que és GAS METÀ, produit a partir dels residus orgànics i de les depuradores. Els cotxes van provistos de dos dipòsits, l'un per benzina i l'altre per gas, i evidentment, el gas t'el venen més barat que la benzina.

Aquí, sempre parlen de cotxes hibrits (elèctrics o d'hidrògen) però encara no he vist cap noticia d'això de Suècia, que com a mínim economitza el 50% de producte petrolier

Anònim ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.