10.3.05

Visita llampec a l'Alt Ripollès

El Ripollès estava realment preciós. Bastanta neu per estar a les dates que estem, però és que amb aquest excepcional i magnífic hivern no és d'estranyar; la neu que ha anat caient des de mitjans de gener (fins llavors ben poca n'havia caigut) s'ha conservat en gran part fins ara. Les muntanyes, en la seva besant més assolellada, presentaven un aspecte suposo que poc habitual en un 10 de març. A Camprodon els carres i les teulades obagues conservaben encara bastanta neu i el Ritort, en zones també de nul·la incidència solar, presentava unes caramelles de més de dos metres.
Entrant-nos al bosc trobàvem zones amb un pam de neu, i estic parlant de cota mil metres. El Costabona i zones properes preentava un mantell força blanc fins bastant avall. Aixó sí, la mala visibilitat era notòria. La plana vallesana així com la osonenca tenien una boirina espessa (no boira) que no dibuixava un paisatge del tot preciós.
Continuaria però he de marxar. La mínima a Tiana ha sigut de tres graus i la màxima de 15; de mica en mica es van recuperant.
Salut!!