19.4.08

QUINS DIES! (escrit escrit cap a les tres però penjat ara a les set)

Sembla que la pressió vulgui pujar i no pugui. Fa dues setmanes que m’he acostumat a viure al voltant dels 1000 mb; una mica per sobre, una mica per sota, però en definitiva, m’he acostumat a viure clarament per sota de la pressió habitual, amb algun dia d’excepció.

Ahir vam baixar fins els 988.5, realment excepcional. Tenim ja fa uns dies una pertorbació instal·lada a la Península Ibèrica que va enviant-nos fronts i pluges i trons. La setmana passada ja vam estar vàris dies així, amb pressions baixes i pertorbacions rondant-nos. Entre mig, a principis de setmana, vam pujar fins els 1021.2, però la cosa no va durar gaire. Temps tot just d’enyorar les baixes pressions d’uns dies enrera, que ja hi hem tornat.

La situació és preciosa. Els bloquejos antincilònics d’altres latituds i longituds fan que les borrasques ens arribin i que, a més, no puguin avançar. Unes terenyines isobàriques amb unes pressions al seu centre que recorden més a Gran Bretanya o Escandinàvia. Preciós, com deia.

Ara estem a 1001.4 mb ; hem arribat a pujar fins els 1002.8, però ja tornem a anar cap avall, símptome inequívoc que se’ns acosta el nou canvi de temps previst per demà. El que deia, com a les Illes Britàniques. Ens passen uns fronts, surt una mica el sol, puja una mica la pressió atmosfèrica, però ja tornem a anar cap avall. A mitja tarda ja tornarem a estar per sota dels 1000 mb. El normal seria que la pressió baixés, val, fins i tot que s’acostés als 1000 mb, però que després tornés a recuperar-se. Però ja veus tu, no hapogut ni arribar als 1003 mb! L’emoció i la sensació m’encanta; la sensació de saber que aquest sol és traÏdor, en el sentit que demà hi tornem i de valent. Gaudeixes del sol, de la bonança, d’aquests 20 graus d’ara mateix, però sabent que tot plegat té les hores comptades i que demà tornarem a disfrutar com cabrons. M’encanta! Quin abril!

Fins ara

1 comentari:

Moni ha dit...

Definitivament t' en surts molt millor amb l' erotisme del Meteosat i els viatges al Nepal que quan balles. Felicitats pels teus relats.